Ruïnes d’Empúries

Ruïnes d'Empúries

Ruïnes d’Empúries
Autor de la foto: lezibou (wikipedia)

Empúries és un dels escenaris privilegiats de la nostra història. Porta d’entrada de la cultura grega i romana a la península Ibèrica, Empúries és un jaciment excepcional, on conviuen les restes d’una ciutat grega -l’enclavament colonial d’Empòrion– amb les d’una ciutat romana, l’antiga Emporiae, creada a inicis del segle I aC sobre les estructures d’un campament militar romà instal·lat durant el segle anterior. Empúries constitueix així un lloc privilegiat per entendre l’evolució de l’urbanisme grec implantat a l’extrem occidental de la Mediterrània, així com per analitzar l’urbanisme romà del període final de la República i la seva transformació posterior durant l’època imperial.

Empúries es troba al municipi de l’Escala, davant del mar, al sud del golf de Roses, qualificat per la UNESCO com un dels més bonics del món.

(text extret de mac.cat)

 

 

+INFO

TORNAR A ENTORN Ciutadella de Roses Castell de la Trinitat Conjunt Magalític Aiguamolls de l’Empordà Aqua Brava Cap de Creus Sant Pere de Rodes Basílica de Santa Maria Museu Dalí Golf de Roses D.O. Empordà